Filmul de Piatra editia 2.0

Astăzi începe Filmul de Piatra! Filme, concerte, şi multe surprize!

La Piatra Neamţ începe astăzi ediţia 2.0 a festivalului Filmul de Piatra.
Cea de a doua ediţie a festivalului de film Filmul de Piatra va depăşi cu siguranţă aşteptările create de succesul primei ediţii. Ingredientul principal a fost, atunci, competiţia naţională, singura de acest fel din peisajul festivalier românesc. Din motive financiare, anul trecut nu am avut cum să organizăm o a doua ediție, dar am transformat problema financiară în concept: o sărbătoare a filmului în aer liber, fără competiţie, dedicată publicului.”

Filme

60 de scurt-metraje în premieră absolută, 75 de pelicule deja consacrate

Festivitatea de deschidere a festivalului, fost programată pentru această seară, începînd cu orele 19.00, după care va fi proiectat mediu-metrajul „Captivi de Crăciun”. De la 21.00, timp de o oră şi jumătate, publicul va putea urmări 17 dintre peliculele aflate în competiţie. Pentru vineri, începînd cu ora 18.00, a fost programată cea de-a doua parte a concursului de scurt-metraje (13 filme), iar de la ora 20.00 – „Colivia” şi „Tarantyno”, primul dintre acestea fiind recompensat cu numeroase premii la festivaluri internaţionale. Nouă filme din categoria „shorts-up” vor putea fi vizionate cu începere de la 21.00, iar de la 23.00 încep filmele de groază.
Sîmbătă dimineaţă, de la ora 11.00, cei mici sînt aşteptaţi la o întîlnire cu „Veronica”, în regia Elisabetei Bostan. De la ora 15.00, la categoria „next”, rulează 4 pelicule, urmate, la 16.30, de întîlnirea specială cu Ticu Lăcătuşu, care va arăta publicului filme din expediţiile sale. Cea de-a treia parte a competiţiei de scurt-metraje e programată să înceapă la ora 18.00 şi va cuprinde 22 de pelicule. De la 20.00, urmează două filme incluse în categoria „best.ro”, iar de la 21.00, şapte scurt-metraje de Oscar. Seara se va încheia cu un pectacol multimedia, care va începe cu o oră înainte de miezul nopţii.
Programul zilei de duminică va debuta la ora 15.00, cu filme prezentate la Festivalul Anim’est, de la ora 16.00 urmînd să fie proiectate 25 de documentare cu durata de un minut. Pentru 16.30, a fost programat workshop-ul lui David Procter, iar de la 18.00 vor rula 8 pelicule în afara concursului. Festivitatea de închidere a festivalului, în cadrul căreia vor fi premiate filmele cîştigătoare, va începe la 20.00, pentru ora 21.00 fiind programată vizionarea lung-metrajului „Nuntă în Basarabia” . Toate proiecţiile vor avea loc la Teatrul Tineretului, intrarea publicului fiind liberă.

Ediția „2.0” a festivalului Filmul de Piatra este organizată de Filmlab cu sprijinul CNC, al Primăriei Piatra Neamţ, al SC Perla Invest SA şi al numeroşi parteneri.

PROGRAM

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.