Festivalul „Fructelor de Padure” de la Piatra Neamt, inclus în Calendarul Sărbătorilor Satului Românesc

piatra.neamt.targ

Festivalul Fructelor de Padure, de la Piatra Neamt şi Festivalul Muntelui Ceahlau de la Durau au fost incluse în Calendarul Sărbătorilor Satului Românesc. Aceasta înseamnă că vor beneficia de promovare naţională şi internaţională cu bani de la Guvern.


Festivalul „Fructelor de Padure”, aflat la cea de 3-a ediţie, care se va desfăşura la Piatra Neamt, la sfarsitul lunii august, şi Festivalul Muntelui Ceahlau de la Durau, organizat la începutul aceleiasi luni, au fost incluse în Calendarul Sărbătorilor Satului Românesc.


Festivalul de la Piatra Neamt va include un program folcloric, activitati de promovare a zonei prin pliante si materiale publicitare, degustari de produse specifice, concursuri tematice, si un concurs de pictura pentru copii.


Alte 23 de sărbători de acest gen fac obiectul unui protocol semnat de către Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Autoritatea Naţională pentru Turism, Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural România (ANTREC) şi Asociaţia „Cele mai Frumoase Sate din România“ (AFSR) pe 11 aprilie 2013 la Guvernul României care vizează realizarea de acţiuni şi evenimente comune, în scopul atingerii obiectivelor de promovare a României peste graniţe dar şi în plan intern, în scopul construirii unei imagini pozitive a ţării noastre pe baza patrimoniului său natural şi cultural. Statul va sprijini inclusiv logistic şi financiar realizarea acestor evenimente tradiţionale ale zonei rurale, recomandate de Asociaţia Cele mai Frumoase Sate din România şi ANTREC.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.