Expozitie numismatica la Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra-Neamt

numismatica.piatra.neamt

Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra-Neamt gazduieste in perioada iunie-august expozitia numismatica a profesorului Dan Pobereznic.


In cadrul expozitiei intitulate „Curiozitati numismatice din colectia prof. Dan Pobereznic” sunt reunite cateva sute de piese numismatice deosebite.


Dintre acestea amintim monedele cu o alta forma decat cea obisnuita (circulara), monedele cu putere circulatorie in doua state, monedele-lingou australiene (kookaburra), seturi de piese reprezentative pentru colectionari emise in Marea Britanie si Statele Unite, monede din Uniunea Europeana (inclusiv variante de moneda euro propuse pentru Romania). De asemenea va propunem sa admirati o serie de piese numismatice emise de diverse insule si teritorii cum ar fi: ins. Nightingale, ins. Marshall, ins. Walis si Futuna, Katanga sau ins. Feroe.


Dintre monedele romanesti vor fi expuse piese rare – 1 leu 1870, 1 şi 2 lei 1952 sau primele monede de aluminiu emise pentru Romania si anume piesele de 25 si 50 bani 1921. Tot din spatiul romanesc veti putea vedea si monede emise cu prilejul unor evenimente sportive – Olimpiada de la Atlanta (1996) si Campionatul mondial de fotbal din Franta (1998).


Vernisajul expozitiei va avea loc marti, 17.06.2014, ora 17.00 la sediul Muzeului de Istorie si Arheologie Piatra-Neamt.


Expozitia va putea fi vizitata pana la sfarsitul lunii august.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.