Festivalul Filmului Evreiesc – Piatra Neamţ 2014

festival.fil.evrei.piatra.neamt


In cadrul proiectului „Caravana Filmului Evreiesc”, Fundaţia Art Promo în parteneriat cu Comunitatea Evreilor Piatra Neamţ organizează în perioada 20-22 iunie Festivalul Filmului Evreiesc – Piatra Neamţ 2014.


Proiecţiile din cadrul festivalului vor avea loc în Sinagoga din lemn Baal Shem Tov şi la Terasa Fiesta Strand şi vor reuni o selecţie filme de ficţiune şi documentare, lung-metraje şi scurt-metraje. De o mare valoare artistică şi documentară, filmele incluse în program sunt produse în diverse ţări ale lumii şi au fost premiate la o lungă listă de festivaluri (detalii pe www.bjff.ro).


La Sinagoga “Baal Sem Tov din Piatra Neamt , sambata 20 iunie 2014, de la ora 19.00, are loc deschiderea oficială a Festivalului Filmului Evreiesc – Piatra Neamt 2014.Intrarea este liberă la toate proiecţiile inclusiv la deschiderea oficială.Toate filmele din programul festivalului sunt titrate în limba română.


Deschiderea oficială va fi urmată de proiecţia filmului „ I Was There In Color / L-am vãzut în culori” ce spune povestea extraordinarã si ineditã a nasterii Israelului, în culori! Aceastã peliculã istoricã a fost filmatã de cãtre Fred Monosson, un om de afaceri evreu din Brookline, MA, care a murit în 1972. Pânã la descoperirea acestei filmãri, istoria Israelului putea fi vãzutã doar în alb-negru. „L-am vãzut în culori” aduce un omagiu acestui erou neelogiat, precum si numerosilor evrei americani care au voluntariat si au contribuit la crearea statului Israel.


Seara de film va fi închisă de proiecţia filmului Wagner and Me ”o producţie în care cunoscutul actor Stephen Fry ne invită într-o călătorie în lumea celui mai controversat compozitor din istorie – Richard Wagner. Oare evreul Stephen va putea elibera muzica pe care o iubeşte de asocierea apăsătoare cu regimul nazist? Filmat în Germania, Elvetia si Rusia, filmul permite accesul exclusiv în spatele scenei la legendarul Festival de la Bayreuth. Un film dezbatere, dar în acelaşi timp un film dinamic, cu umor fin şi cu muzică de cea mai bună calitate chiar de pe scena Festivalului de la Bayreuth.


Programul complet al proiecţiilor din cadrul Festivalului Filmului Evreiesc –Piatra Neamt 2014:


Vineri 20 iunie:


Sinagoga Veche

19.00 – Deschiderea oficială a festivalului

I Was There in Colour – 56 min
Wagner and Me – 90 min

Terasa Fiesta Strandul Tineretului
22.00 David – 80 min


Sambata 21 iunie:


Sinagoga Veche
19.00 Five Hours from Paris – 90 min
20.00 Amos Oz: The Nature of Dreams – 86 min


Terasa Fiesta Strandul Tineretului

22.00 – Necredinciosul 105 min

Duminica 22 iunie:


Sinagoga Veche
19.00 Lea and Daria 100 min
21.00 – Welcome and…Our Condolences 26 min


Terasa Fiesta Strandul Tineretului


22.00 Gainsbourg, Une Vie Heroique 130 min

Festivalul Filmului Evreiesc – Piatra Neamţ 2014 este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ambasadei Statului Israel.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.