Weekendul mărţişoarelor la Piatra Neamt : Târgul de Primăvară / Târgul Micilor Meșteșugari

targ-primavara-martisor-piatra-neamt

In perioada 27 februarie -1 martie 2015 Camera de Comerț si Industrie Neamț în parteneriat cu Centrul pentru Cultura și Arte „Carmen Saeculare” Neamt, Consiliul Județean Neamț și Primăria municipiului Piatra Neamț organizează Târgul de Primăvară. Evenimentul se va desfășura în cadrul „Pavilionului Expozițional Municipal” după următorul program:


vineri, 27 februarie intre orele 11:00 – 19:00;
sâmbăta, 28 februarie intre orele 9:00-19:00;
duminica, 1 martie intre orele 9:00- 16:00.


Participă meșterii populari:


Rodica CIOCÂRTĂU şi Maria TODICI (Pipirig)
Elena şi Vasile CIOCÂRLAN (Ştefan cel Mare)
Vasile DUDANU (Grumăzeşti)
Cecilia HĂISAN (Piatra-Neamţ)
Ileana DANCI-HOROBA (Maramureş)
Valentina Acasandrei şi Violeta Radu (laşi)
Eusebiu IACINSCHI (Botoşani)
Virgil MOLDOVAN, Gheorghe ZOFOTĂ şi Niculae ZAHARIA (Suceava).


De la meșterii populari prezenți la târg se vor putea cumpăra cadouri deosebite pentru cei dragi: cămăși tradiționale, obiecte din lemn sau ceramică, din piele sau lână, icoane pe sticla sau lemn si pictură naivă, ornamente din os, obiecte de uz casnic hand-made, măști antropomorfe sau zoomorfe, bijuterii sau mărțișoare.


Prima zi a primăverii – duminică, 1 Martie, este rezervată tinerilor meșteșugari. Aceștia își vor etala măiestria în cadrul „Târgului Micilor Meșteșugari” unde vizitatorii vor avea ocazia de a admira sau achiziționa mărțișoarele sau obiectele de artizanat tradiționale sau neconvenționale confecționate de clasele de meșteșuguri ale Școlii Populare de Arte de la: Vânători-Neamţ, Pipirig, Horia, Negrești, Ștefan cel Mare și Gherăeşti.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.