Expoziție Gheorghe Vadana la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”

Vernisaj-Vadana-P-Neamt


Vineri, 6 martie 2015, ora 12.30, Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ vă invită, în Sala „Cupola” la vernisajul expoziţiei de pictură ce reuneşte lucrări ale artistului plastic Gheorghe Vadana.


Expoziţia reuneşte 28 de tablouri, a căror cromatică produce o infuzie de vitalitate, în deplină concordanță cu vectorul solar al lunii martie. Astfel, răsfățul privirii, arpegiat pe simezele Sălii „Cupola” are valenţe terapeutice pentru trăirile şi sensibilitățile specifice de la început de primăvară.
Despre orizontul culorilor din tablourile lui Gheorghe Vadana vor vorbi, în ziua vernisajului, scriitorul Adrian Alui Gheorghe şi artistul plastic Ştefan Potop.
Adrian Alui Gheorghe: „Gheorghe Vadana îmbină fericit academismul plastic cu un anume curaj al liniei şi al culorii. Lucrările sale, din această expoziție, dar şi din etapa maturității depline, pe care o onorează cu mare angajament artistic, au frumusețea calmă a artei văzută ca un respiro în zbuciumul vieții de zi cu zi. Risipa de flori din această expoziție reprezintă ceva din generozitatea artistului care se dăruiește, astfel, semenilor săi”.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.