Concurs si expozitie de fotografie – Cadre de toamna din Neamt

Clubul Rotaract Piatra Neamț organizează în perioada 23.10.2015-20.11.2015 a doua editie a concursului și expoziției de fotografie cu tema „Cadre de toamnă din Neamț”.

Inscrierile se fac la adresa de email: contact@rotaractpiatraneamt.ro

Toate inscrierile vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului Rotaract Piatra Neamt unde pot primi like-uri ce vor fi contorizate pentru jurizare.

ETAPA 1: INSCRIERILE
Perioada de înscriere a fotografiilor va fi de 14 zile între 23 octombrie și 6 noiembrie 2015. Participanții vor avea dreptul de a înscrie în concurs cel mult 3 fotografii care să respecte regulile descrise mai jos. În această perioadă evenimentul va fi promovat atât în presa locală scrisă cât și în social media, în special prin pagina oficială de facebook a clubului. Fotografiile înscrise în concurs vor fi postate pe pagina clubului, unde concurenții vor aduna like-uri de la public, acestea reprezentând procent din punctajul final al jurizării.

ETAPA 2: PRESELECTIA
Datorită spațiului limitat din cadrul Galeriei Era și pentru a păstra un aspect cât mai plăcut, la finalul perioadei de înscriere, va exista o preselecție unde juriul va analiza înscrierile și vor selecta fotografiile ce urmează a fi expuse. Participanții vor fi anunțați telefonic dacă fotografiile lor au fost selectate.

ETAPA 3: EXPOZITIA SI PREMIEREA
Expoziția va avea loc în cadrul evenimentului organizat în parteneriat cu Galeria Era vineri, 20 noiembrie 2015, ora 18:00, la Central Plaza Hotel – Piatra Neamț și vor rămâne expuse până pe 27 noiembrie. Castigătorii vor fi premiați în seara zilei de 20 noiembrie în cadrul expoziției.

Datorita feedback-ului dumneavoastra de la editia anterioara, si cu sprijinul sponsorului nostru Arhi Print, fotografiile expoziției de anul acesta, vor fi printate în format A2! (59,4 x 42cm)

Juriul va fi format din 1 membru Rotaract ( Andrei Ceobanu – videograf), 1 membru Rotary ( Ciprian Istrate – pictor și administrator galerie) și invitati speciali Ciprian Babor si Serban Bogdan – fotografi specializati în fotografia de peisaj.

Regulamentul concursului:
• Fotografiile trebuie:
– Să aparțină participantului;
– Să aibă titlu și descriere;
– Să se încadreze în tema „Cadre de toamnă din Neamț”. Fotografia trebuie să conțină repere din județul Neamț și să conțină ipostaze de toamnă (exemple: obiective turistice împrejmuite de toamnă, obiceiuri/datini din acest anotimp, peisaje, etc.)
– Sa nu fie trucate, dar pot fi editate minim (postprocesate). Prelucrarea excesiva (precum sky replacement, overlays, etc) nu va fi acceptata;
– Să fie maxim 3 de participant;
– Fotografiile trimise pe adresa de mail trebuiesc să aibă MINIM 4000 pixeli pe latura lungă și să fie în format JPEG.
-Nu sunt acceptate fotografiile inscrise in editia anterioara

Mail-ul cu înscrierea trebuie să conțină următoarele informații:

– Subiect Mail: Cadre de toamna din Neamț;
– Nume fotograf;
– Titlu și descriere pentru fiecare fotografie;
– Locația unde a fost făcută fotografia poate fi specificată separat sau chiar în descriere;
– Email la care puteți fi contactat;
– Număr de telefon. Necesar pentru a fi informat dacă fotografiile tale au fost selectate să apară în expoziție;
– Optional : link catre pagina de facebook a dumneavoastra pentru a va putea eticheta in fotografiile inscrise

• Jurizarea
– Membrii juriului vor avea dreptul de a cere participanților fotografiile originale pentru a le analiza autenticitatea, dar și de a vedea retușurile/modificările aduse acestora. Regulile de copyright vor fi respectate.
– Vor fi contorizate doar like-urile primite la fiecare fotografie ce va apărea pe pagina de facebook a clubului. Nu vor fi luate în considerare like-urile primite la share-uri.

• Punctajul final se va face astfel:
– 15% – like-urile publicului la fotografiile selectate pentru expoziție(strânse până pe data de 19 noiembrie 2015 ora 22:00);
– 25% – votul publicului prezent în timpul vernisajului;
– 60% – voturile juriului.

• Premii:
– Locul 1 – 100 Euro;
– Locul 2 – 50 Euro și un card de memorie;
– Locul 3 – 50 Euro.

Fotografiile câștigătoare, locul 1, locul 2 și locul 3 , cu acordul deținătorilor, vor fi înrămate și licitate la „Balul de Caritate” ce urmează a fi organizat de către Clubul Rotaract Piatra Neamț, având drept scop strângerea de fonduri pentru o cauză nobilă.12109811_824649887634017_6776309562490873736_o

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.