Piatra-Neamț: calendarul evenimentelor majore ale anului 2017Anul 2017 se anunță unul bogat în evenimente importante la Piatra-Neamț, de la festivaluri de muzică și film, concerte sau evenimente sportive internaționale. A doua ediție a Festivalului Dacic Petrodava, ,ediția a 2-a a festivalului Medieval al Curtii Domnesti, ediția a 12-a a concursului de sporturi extreme TARE CA PIATRA sau concertele din cadrul editiei a 44-a a Vacantelor muzicale la Piatra Neamt , acestea sunt câteva dintre evenimentele de referință ale anului care tocmai a început.

Iată care sunt evenimentele majore ale anului 2017 la Piatra-Neamt:

APRILIE: Festivalului Medieval al Curtii Domnesti 22 aprilie

Locatie – Curtea Domneasca Piatra-NeamțEvenimentul marcheaza implinirea a 526 de ani de la prima atestare documentara a Curtii Domnesti. Se vor organiza ateliere cu ocupații unde publicul va putea urmari, dar se va si putea implica in respectivele activitati. De asemenea, va fi creeat un atelier unde se va bate moneda Curții Domnești si se vor organiza scoli de lupta cu spada si tir cu arcul. Pe toata durata evenimentului vor fi expozitii de arme medievale. Momentul culminant al evenimentul va fi reprezentat de sosirea Domnitorului Stefan cel Mare.

MAI: Festivalului Dacic Petrodava 27-28 maiUna dintre cele mai vechi așezări umane de pe teritoriul României se află la Piatra-Neamț, aceasta fiind Cetatea Petrodava, cetate ce aparține civilizației dacice începând cu secolul II î.H.
Evenimentul este unul interactiv unde vizitatorii pOT vedea Și trĂi vremuri de mult apuse În cadrul taberelor romAne Și dacice.
Vor putea lucra in ateliere de prelucrare de os, lemn Și monetĂrie. Vor putea Încerca plantele miraculoase ale dacilor, vor prelucra arme si se vor putea delecta cu jocurile antice. In cadrul festivalului nu vor lipsi luptele gladiatorilor, dansurile de inspiratie anticĂ, iar cel mai asteptat moment al evenimutului va fi asaltul legiunilor romane asupra Cetății Petrodava.

MAI: Festivalul de Artă Populară „Lada cu Zestre” – 26-28 mai 2017

Evenimentul reunește meșteri populari din toată țara și din Republica Moldova. Aceștia vor expune creații populare din domeniile: ceramică, ceramică figurativă, prelucrarea lemnului, industrie casnică, pielărie, ouă încondeiate, icoane și pictură naivă, împletituri, podoabe, instrumente muzicale, prelucrarea osului.

IUNIE: Zilele municipiului Piatra-Neamt: PIATRA FEST 23-25 iunie

Locatie: Curtea DomneascăEvenimentul marchează zilele orașului Piatra-NeamȚ prin spectacole de strada,evenimente sportive cât și concerte a celor mai in vogă trupe din România.

IUNIE: Cupa Mondială la Călărie – sfârșitul lunii iunie

IULIE: Vacante Muzicale la Piatra Neamt

La începutul lunii iulie, când emoţiile examenelor studenţeşti au trecut, municipiul Piatra-Neamt este gaza celui mai asteptat festival de muzica din regiune: Vacante Muzicale.
Avem plăcerea de a anunţa prezenţa la festival a multor artişti de valoare, precum şi a multor tineri talentaţi.
Publicul meloman al oraşului se va putea bucura de recitaluri şi concerte de muzică clasică sau jazz, flamenco ori muzică de cameră, de seară corală, muzică etno-rock, folclor.

IULIE: Festivalul Tare ca Piatra – ediția a XII-a, luna iulie

Festival international de sport extrem – ediția a XII-a

Probe:
skate, role, BMX, downhill, Cross-Country XC, streetball

AUGUST: Festivalul International de Folclor Ceahlăul – se desfasoara in perioada augustFestivalul Internaţional de Folclor „Ceahlăul” are loc, în fiecare an, în luna august și este o manifestare itinerantă, spectacolele în aer liber desfășurându-se nu numai la Piatra-Neamţ, ci şi în alte localităţi ale judeţului Neamţ: Roman, Tîrgu Neamţ, Bicaz, Roznov sau comuna Ceahlău. Programul Festivalului include, de asemenea, parade folclorice, lansări de carte, simpozioane
sau conferinţe pe teme legate îndeosebi de cultura tradiţională, susţinute de coordonatorii ansamblurilor invitate şi de specialişti în domeniu.

AUGUST: Festivalul de film scurt „Filmul de Piatra

NOIEMBRIE: Festivalul International de Teatru Piatra Neamt – 3-14 noiembrie 2017Cel mai vechi festival de profil din țară, va avea loc în perioada 3-14 noiembrie 2017.
T.T. continuă o tradiție prestigioasă și aduce în atenția publicului spectacole de marcă din spațiului teatral național. PLEDEZ PENTRU TINE(RI) este unicul festival conceput sub formă de concurs, care se adresează tinerilor creatori de teatru, cu vârste de maxim 35 de ani, atât din sectorul independent, cât și de stat.Selecționerul festivalului, pentru al doilea an consecutiv,
va fi Maria Zărnescu – laureată a Galei UNITER 2016, critic de teatru, prof. dr. la UNATC București

NOIEMBRIE Bienala de Arta Plastica Lascar Vorel, editia a XV-a (luna noiembrie 2017)
DECEMBRIE: Targul de Crăciun la Piatra Neamt

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.