Caravana TIFF revine la Piatra-Neamț cu 3 seri de filme în aer liberCaravana TIFF, ajunsă la cea de-a 9-a ediție, revine la Piatra Neamț, între 20 – 22 iulie, cu 3 filme multi-premiate. Acestea vor putea fi văzute de publicul cinefil în aer liber pe Platoul Curții Domnești, începând cu ora 21:45. Intrarea este liberă.

Finalul de săptămână începe la Piatra Neamț cu proiecția electrizantului film Jafuri, mașini și fidelitate fără limite / Le Fidèle (r. Michael Roskam). Lansat în toamna anului trecut, în cadrul Festivalului Internaționat de la Veneția, cel de-al treilea lungmetraj din cariera regizorului belgian promite o poveste de iubire plină de obstacole și provocări, adusă la viață de Matthias Schoenaerts și Adèle Exarchopoulos, care îi va ține pe spectatori în suspans preț de mai bine de două ore.

Caravana TIFF aduce pe ecran, în cea de-a doua seară de proiecții, România Neîmblânzită (r. Tom Barton Humphreys), documentarul care prezintă frumusețea sălbatică a României într-o manieră complexă și autentică. Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence şi narat de Victor Rebengiuc, filmul este o producţie inedită, filmată pe parcursul unui an întreg. Cei peste 20 de cameramani implicaţi în filmarea documentarului au parcurs mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietăţilor pentru supravieţuire.

Weekend-ul cinefil de la Piatra Neamț se va închide cu proiecția lungmetrajului românesc, Scurtcircuit, în regia lui Cătălin Saizescu. Acesta a fost prezentat în premieră mondială în competiția festivalului de film de la Shanghai și recunoscut la festivalul din China pentru realizare artistică deosebită, aducând pe ecran o poveste inspirată de drama petrecută în 2010 la maternitatea Giulești.

Program | Platou Curtea Domnească, ora 21.45

Vineri, 20 iulie

Le Fidèle

r. Michael Roskam | Belgia, Franta, Olanda, 130’
Cu: Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos, Sam Louwyck, Igor van Dessel
Când Gigi o întâlneşte pe Bibi la cursele de cai, e dragoste la prima vedere. Dar curând soarta îi desparte. Feroce şi loiali, pentru dragostea lor Gigi şi Bibi trebuie să lupte împotriva raţiunii şi a neajunsurilor lor. Dar cât vor rezista ei? Până unde vor merge pentru a salva ceea ce poate s-a şi pierdut deja?

Sâmbătă, 21 iulie

România Neîmblânzită

r. Tom Barton-Humphreys | România, 90’
Cu: Victor Rebengiuc
În inima Europei există o viață naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăți. Munții infiniți, pădurile străvechi, apele nesfârșite, toate acestea găzduiesc creaturi de referință pentru bătrânul continent.
Sunt ținuturi ale frumuseții și sălbăticiei unde destinele sunt dictate de anotimpuri. Creaturi parcă desprinse din legendă trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supraviețuire. Iar România neîmblânzită va dezvălui toate aceste povești incredibile.

Duminică, 22 iulie

Scurtcircuit

r. Cătălin Saizescu
Cu: Oana Ştefănescu, Magda Catone, Georgiana Saizescu, Valentin Popescu, Nicodim Ungureanu, Maia Morgenstern, Maruca Baiasu
Melania, o elevă de 15 ani, rămâne însărcinată cu Emi, un coleg de clasă. Mamele minorilor îi despart pe cei doi îndrăgostiţi şi hotărăsc să dea copilul spre adopţie. Prin intermediul unui funcţionar abil găsesc „cadrul legal” pentru vânzarea bebeluşului către o familie de români stabiliţi în străinătate. La doar o zi după naşterea prematură a Melaniei, salonul de terapie intensivă unde fusese trimis bebeluşul este mistuit de flăcări. Film bazat pe fapte reale.
***
Detalii: www.tiff.ro
Facebook: www.facebook.com/caravanatiff
***
Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Romanesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.
Susținut de: Banca Transilvania, Staropramen, Romgaz, UPC.
Cu sprijinul: Primăriei și Consiliului Local Piatra-Neamț
Parteneri media: Europa FM, Zile și Nopți, Agerpres, Observator Cultural
Partener de monitorizare: mediaTRUST

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.