Telegondola

Odata ajuns in Piatra Neamt, descoperi intregul oras de la inaltime, bucurandu-te de cea mai spectaculoasa vedere a intregii văi a Bistritei.

Plimbarea ta incepe din Piata Garii. Moderna statie de plecare a telegondolei este special amenajata pentru accesul turistilor, indiferet de varsta, cu servicii si asistenta specializata. Iarna este calea de acces cea mai rapida spre partia de schi, telescaun, partia de tubing si alte atractii ale sezonului hibernal.
Odata urcat in cabina telegondolei, calatoria incepe cu un urcus domol pe deasupra Bisericii „Pogorarea Duhului Sfant”, lasand in urma terasele raului Bistrita, Baza Hipica „Virgil Barbuceanu” si Stradul Municipal situat pe malul drept al apei, la poalele Cernegurei, culmea ce strajuie la sud orasul Piatra Neamt.

Pe dreapta, se deschide panorama orasului, cu principalele artere, iar in stanga admiri intraga Vale a Bistritei cu Barajul si Lacul de acumulare Batca Doamnei, pe malul caruia se mai vad si azi ruine ale vechii cetati Petrodava. În zilele senine, la vest, masivul Ceahlaul ti se arata in toata splendoarea.

Telegondola te poarta mai apoi peste Hotelul Central, in lungul bulevardului Republicii, iar dintre castani zaresti Biblioteca G.T. Kirileanu si Casa de cultura. Deasupra Pietei Petrodava esti in punctul cel mai inalt al traseului ce strabate orasul, peste centrul comercial. In stanga, sus pe bulevard este Biserica Precista, iar in celalalt sens, strada serpuieste spre Piata M. Kogalniceanu unde vei gasi Muzeul de Istorie. Pe partea dreapta lasi treptat in urma cartierele orasului si te indrepti agale spre padure.

In departare vezi muntele Pietricica, iar cam la jumatatea distantei de cabina in care te afli, poti distinge acoperisul ascutit al Turnului lui Stefan cel Mare si turla Bisericii Sf.Ioan Botezatorul Aceste doua monumente se afla in inima Curtii Domnesti. Iti indrepti putin privirea spre centru si dai peste clădirea Teatrului Tineretului, situata langa parcul central al orasului. Putin mai sus, treci peste strada Stefan cel Mare, pe care o admiri de la clădirea primariei si a Muzeului Cucuteni, la Parcul Cozla si Gradina zoologica, Casa Lalu si Casa Elena Cuza. Privirea îţi este repede atrasă in stanga de o pată vie de culoare unde descoperi silueta impunatoare a Stadionul Municipal, la poalele dealului Carlomanu.

De la acoperisul utimelor case incepe partea de traseu cea mai spectaculoasa. Lasi acum in spate orasul si urci in panta prin padure spre varful Muntelui Cozla. Pe masura ce plimbarea se apropie de punctul sau final, panorama orasului cedeaza locul peisajul montan.

Sus, statia de sosire este amenajata in Poiana Trei Coline. Aici se deschide un platou cu vedere de aproape 360 asupra orasului, de unde ai acces direct la Telescaun, partia de schi, partia de tubing si drumul spre Trei Caldari.

Comentariile sunt închise.