Piatra Neamt staţiune turistică de interes naţional

“In ultimii ani, Piatra Neamt a devenit un oras cu atitudine, de avangarda. Avem un oras incarcat atat de trecut cat si de modern. Veti intra in contact cu trecutul orasului Piatra Neamt inca din momentul in care veti cobori pe peronul garii, pe care Francis Ford Coppola a transformat-o in decor pentru unul dintre filmele sale, iar dupa cativa metri, veti lua contact cu partea actuala a municipiului prin constructia moderna a statiei de plecare a telegondolei. Avem strazi mici, insa nu aglomerate, avem constructii moderne, insa la Piatra Neamt va puteti bucura si de o liniste provinciala, avem cladiri cochete si relaxante. Toate aceste elemente ma conving ca, in curand, turistii vor adopta produsul Piatra Neamt  si il vor prinde in toate planurile lor de vacanta.”(GHEORGHE STEFAN, PRIMARUL MUNICIPIULUI PIATRA NEAMT).

Municipiul Piatra Neamt, resedinta judetului Neamt, este situat in partea de Nord-Est a Romaniei, intr-una din cele mai frumoase depresiuni intramontane de la limita Carpatilor Orientali. Aflat la confluenta a doua rauri, Cuejdiu si Bistrita, la o altitudine medie de 301 m, orasul este inconjurat de munti – Pietricica (528 m), Cozla (650m), Cernegura (850 m) si Carloman (617 m) si se bucura de toate avantajele unei naturi unice, cu un climat temperat-continental.

Datorita pozitiei sale, pe traseul unor importante rute comerciale, orasul a cunoscut o puternica dezvoltare, in perioada moderna, Piatra-Neamt ajungand cel mai important centru urban din tinutul Neamtului si oras resedinta al judetului. Industria, serviciile bancare si lucrarile publice au cunoscut o puternica dezvoltare, concomitent cu inflorirea vietii culturale.

Piatra Neamt-ul zilelor noastre se remarca prin arhitectura moderna a cladirilor sale, armonios integrata in peisajul natural, conferind orasului un cadru peisagistic deosebit, de unde si numele de „Perla Moldovei”, pe drept atribuit acestui oras. O plimbare cu telegondola ce porneste din zona garii, isi continua drumul pe deasupra centrului si a zonei istorice a orasului pe un traseu de 2150 de metri si are sosirea  pe muntele Cozla nu poate decat sa convinga vizitatorii de acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.